Skip to content
Kibi Connect
Handboek Kibi Connect

Hoe maak en beheer ik een groepschat?

Bijgewerkt op Leestijd: 1 min

Op deze pagina

In een groepschat wisselen meerdere personen gezamenlijk informatie uit – bijvoorbeeld een team, een project of een afdeling.

Een groep aanmaken#

Dialoogvenster „Nieuwe groep“ met velden voor naam, foto, beschrijving, leden en optie „Vertrouwelijke groep“

Open de module Chat.

Tik op Nieuwe groep.

Geef een groepsnaam op en optioneel een groepsfoto en een beschrijving.

Voeg de gewenste leden toe.

Bevestig met Aanmaken.

Groepsnaam (verplicht)#

Max. 120 tekens

Groepsfoto (optioneel)#

De volgende afbeeldingsformaten zijn toegestaan: jpg, jpeg, png en webp

Beschrijving (optioneel)#

Vrije tekst met max. 500 tekens

Leden (verplicht)#

Selecteer de personen die je aan de groep wilt toevoegen.

De maximale limiet voor de leden van een groepschat is 3.000 leden.

Vertrouwelijke groep (optioneel)#

Vertrouwelijke groepen bieden maximale beveiliging door end-to-end-versleuteling. Om je gegevens optimaal te beschermen, gelden in deze groepen de volgende bijzonderheden:

  • Automatische verwijdering: Alle berichten worden na 30 dagen automatisch verwijderd.

  • Onversleutelde informatie: De groepsnaam, de groepsbeschrijving en de groepsfoto zijn niet versleuteld.

  • Beperkte functies: Er zijn geen spraakberichten, oproepen, vertalingen, AI-functies, berichtzoeken of inhoudsvoorvertoningen in meldingen beschikbaar.

  • Bestandsbeheer: Gedeelde bestanden kunnen uitsluitend worden gedownload; een voorvertoning van bestanden is niet beschikbaar.

Leden beheren#

Via de instellingen van de groep en het gedeelte Leden kun je op elk moment extra personen toevoegen of verwijderen.

Rollen in een groep#

In een groep zijn er drie rollen met verschillende rechten:

  • Eigenaar

    Maakt de groep aan en heeft alle rechten.

  • Beheerder

    Kan leden en groepsinstellingen beheren.

  • Deelnemer

    Neemt deel aan de groep en schrijft berichten.

Een groep verlaten#

Via de groepsinstellingen verlaat je de groep met Groep verlaten.